Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

klik sini..

Rabu, 27 Julai 2011

Makan2 sebelum puasa..

Salam semua...
Arini terajin plak nak wat entry lagi..ekekeke..sila jangan bosan hokey!! Sebenarnya nak wat entry JJCM sebelum puasa ni..nanti cik dLa telan air liur plak..ehehehe...

Arini saya tak jadi puasa la plak..Hubby bawa pi bank untuk tutup akaun & transfer duit lepastu pi pekena nasi kandar jalan kg. attap (sila google ZK nasi kandar yek ade buka cawangan baru kat Sunway)..perghhh memang best la...cuma kesian tak dapat makan tauhu yang best tu...pi pukul 1pm pun dh abis tauhu2 yang terapung penuh dalam periuk besar tuh..huhuhu..arini kami makan nasi lauk aym goreng madu & sayur tauge lepastu hubby add-on kari kepala ikan yang kecik..oishii desu ne!!

Sweet Chat
Emm, aritu pegi Mines pick-up adik ade tournament bowling kat sana singgah makan lunch kat Sweet Chat nie. Sebenarnye dah lame nak try tapi tak masuk2..ekekeke...dr Mid Valley sampai Berjaya Times Square last2 try makan kat Mines yep. Saya order set Curry Laksa memang sedap la. Set termasuk air & hot dessert. Saya pilih air Blue Ocean kot & hot ginseng ape ntah namanya (ala2 Lai Chee Kang la). Hubby order scones & red ruby, adik plak order sago cendol. Emm, semua OK except hot ginseng tu kami tak suka sangat. Kalau amik bubur pulut hitam pun best. Takpelah, nama pun pestime try kan.

curry laksa cedapppp!!

hot ginseng & blue ocean..

sago cendol

scones

red ruby yang cedapp!!

ZEN

Emm, pestime kami try makan dessert kat ZEN Mid Valley ni. Semasa tunggu nak tengok wayang kami nak makan yang ringan2 je dulu, tapi tak tau nak makan ape. So saya ajaklah hubby try kat ZEN ni. Actually adik beradik Secret Recipe je ni, menu makanan & kek pun lebih kurang sama. Harga pun lebih kurang jugak. Saya order chocolate brownies with vanilla ice cream, hubby lak order fruit salsa. 2-2 pun sangat sedap tapi fruit salsa tu masam skit ye kawan2. Aduh cedappnyee...Nak makan lagi la sebelum puasa ni. hehehehe...


daaaappppp!!

fruit salsa: beberapa jenis buah dipotong dadu kecik2 dengan kuah masam (tengok dalam masak bersama Knorr tu diorang guna sunquick & lemon untuk kuah tue)

choc brownies with hot choc sauce & vanilla ice cream daaaappp!!

Nasi tambah:

hehe dah tambah badges kat jersey TRW (nampak tak ade berapa?? ish3x...)


2 ulasan:

d_LA berkata...

eeee..jaat tol..choc brownies tu mmg xleh thn tol..grrrrr...ain, kalo smpai bnda tu gitaw taw..tp xyah wat entry taw..ekceli, utk pengomen2 terhangat je, tp bg lebih la tuk makcik rose..pndai2 la bahagi yer..sikit je bndanya

ain zuraini berkata...

tuela pasal...kena pi mkn nie..kekeke..okeh2 noted...