Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

klik sini..

Rabu, 2 Mac 2011

help me please...huk huk huk!!

Salam semua...
Bagaimana dgn hari anda hari ini? Tetibe saya busy plak month end until 1st week of March ni.. Byk keje kena settle & sumenye urgent...arrghhhhh!!

huhu ape kena dgn tajuk entry kali ini yek?? emm, nak cerita pasal dinner saya semalam. Semalam, saya masak daging blackpepper + ikan tenggiri grg & makan bersama ulam timun & tomyam seafood balance hari sebelumnye. Tapi, saya nak cerita specific pasal daging.

Sebenarnye, sudah lama saya tak masak daging ni. Kalu teringin nak makan saya beli jek coz mase awl2 kawin saya pernah masak daging ni. Selalunye liat...huhuh maklumla smpt beli daging frozen jek. Daging fresh nak kena beli kat pasar. So, selepas membace tips mcm mane nak lembutkan daging, saya pun cubela smlm (letak sudu+garfu semasa rebus daging). Rasenye dah rebus lame (xdela 1 jam) tp huhuhu hasilnye still liat. Maybe sebab cara pemotongan daging tu sendiri kot...@ daging tu semulajadi liat (salahkan daging la tuh!!). Nasib baik la rasenye blh tahan & mr. hubby makan je tanpa byk soal. hehehe abis licin gak sebenarnye...

Cadangan kawan: Kirim je kat parents beli every weekend tu coz parents saya mmg rajin pi pasar chow kit @ pasar tani every weekend. Emm, kalu MMM lg siap suh potongkan awal2..hahaha...tp sampai bile plak saya nak pandai potong daging & masak lauk daging ni...huhuhu...

p/s: Emm, ketam pun tak penah masak coz tak tau macam mana nak siang..ekekeke rosak punye owang!!

< huk huk huk psl mkn lg..kekeke >


3 ulasan:

d_LA berkata...

dla rs sbb slh potong kot..huhu..

Fariross berkata...

tak penah lak saya masak liat, saya pun taram jea potong eh kdg farid yg potong... tapi maybe daging fresh dari ladang, kekeke... tapi baru2 nie adik saya msk lemak daging beku, sodap jea... die rebus lama kot... yea yea tahu adik lagi pandai masak dari kakak... huhuhuhu... meh kirim ngan I ler daging segar dari ladang, hehehe...

ain zuraini berkata...

dLa: tuela, den pun raso kot slh ptg coz tak khatam lg cara ptg dgg tu..ekekeke...

fariross: hahahaha kirim kek ekau camno nak bw blk dr ofis abis berbau...eheheh