Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

klik sini..

Isnin, 4 Julai 2011

Singapore Trip - Day 2 Tanjong Pagar - Harbourfront - USS

Salam semua..
Day 2 lepas sarapan kami naik bas no. 100 menuju ke harbourfront. Tambang S$1.00 sahaja. Boleh juga turun di Vivo City tapi kami memilih harbourfront la plak kan hehehe. Sampai bus stop kami bertanya di mana nak tunggu bas untuk ke USS. Mase ni la kekeliruan yang datang. Ade sorang girl ni cakap tunggu kat hujung bas stop tu & naik bas RWS8. Sekali mase bas tu sampai kami tanye betul ke bas ni nak ke USS dia cakap kena tunggu seberang jalan plak. So kami pun naik jejantas ke seberang jalan. Pastu tanye sorang boy ni plak kat mane nak naik bas ke USS. Dia inform suh naik ke perhentian bas atas medan selera tu. Kami pun pi jelah. Tanya driver bas kat situ inform dulu memang naik kat situ sekarang dah takde. Dia suh pi ke bus stop bawah medan selera tu plak. Mase bas no. 80 ni stop kat bus stop dia bertanya kat kami nak ke mana coz mase kat perhentian atas tu dia nampak kami bertanya-tanya. Saya inform la nak ke USS. Dia suruh naik bas RWS8 kat seberang jalan yang kami tunggu mula2 tu. Saya cakaplah yang tadi memang dah tanya bas RWS8 tu tapi dia suruh tunggu seberang sini. MENYIRAPPP je kami2 ni. Dah kena naik jejantas balik ke seberang jalan. Disebabkan kena bayar duit cukup2 untuk naik bas saya beli 100plus kat bus stop tu hehehe S$2. Dalam USS S$3.

Tunggu kejap je bas RWS8 sampai. Memang kerap bas ni so takdelah penat tunggu. Tambang ke USS S$2 saje. Dalam pukul 10.30am kami tiba di USS. Kena masuk ikut Casino & naik escalator ke atas. Perghhh ramainya orang...Maklumlah weekend kan. Nasib baik dah beli tiket awal2. Tanya pada pekerja USS kat mana nak masuk (takut kena tukar print out tiket ke tiket sebenar tu yang sebenarnye hikhikhik) dia suruh beratur terus kat entrance coz memang terus scan kod bar tiket yang kite print tu.

Walaupun tersangat ramai orang di entrance, sekejap je kami dapat masuk coz banyak kaunter entrance. Masuk2 je terus amik gambar di hollywood entrance & bas gerai popcorn. Lepastu terus masuk stage show: Monster Rock - Pantages Hollywood Theater pukul 11am. Setengah jam jugalah live show musical ni. Oklah. Mase keluar tu hujan renyai2 tapi kami main redah je dengan backpack yg agak *berat* tu. Kami masuk pula studio Steven Spielberg - Lights, Camera, Action. Sangat best & kagumm.. Lepastu kami lunch kat Mel's Drive-In fast food je coz masih kenyang nasi lemak kat Tanjong Pagar yang banyak tu. hehehe..

Selepas lunch kami enjoy show kat luar restoran. Amik gambar sekitar restoran & terus patah balik ke entrance tadi untuk simpan beg kami (heheh lupe nak simpan terus mase masuk). On d way tu stop jap coz ade street entertainment - Madagascar Boogie. Sempat amik gambar dengan Madagascar la..ehehehe..Beli air dengan botol USS yang unik S$11.90 lite coke. Lepastu boleh refil dengan harga S$2 saje. Pilih loker besar untuk muatkan 3 bagpack fuhhh S$20 untuk 1 day. Takpelah..Kami saje bayar guna kredit kad sekali kena telan daa... Dah panggil pekerja kat situ & lame gakle tunggu sampai kuar balik kad tu. Rupenye mesin tu yang problem. Sabar jelah..

Kemudian kami terus masuk ke Madagascar - A Crate Adventure. Lama gak beratur untuk naik bot tu tapi berbaloi.  Kemudian kami naik indoor roller coaster yang gelap tapi gerun tu di Egypt Adventure..huhuhu jerit tak hingat..ehehe..Ade gambar tapi saya tak beli coz S$18 la..eheheh..Lagipun gambar mulut tengah nganga tak lawo..ahahaha..Lepastu kami bergegas ke The Lost World dulu untuk kejar show pukul 2.30pm. Perghhh memang happening la...beshhh!!! Selepas tu kami beratur sangat lama untuk naik Canopy Flyer tapi sangat best..hehehe..

Lepastu kami naik Enchanted Airways besttt..Tapi cam biaselah saya jerit..ekekek..Setelah selesai kami masuk ke Shrek 4-D Adventure perghhh memang bestla segala movement terasa & segala semburan air pun terkena..ehehehe...Lepastu kami masuk ke Donkey Live Show. Kelakar la jugak..Kami teruskan perjalanan ke Sci-Fi City tapi tak naik roller coaster yg menggerunkan tu...just naik Accelerator (cawan berpusing). Jadilah..lepas bergambar kat area situ kami pun terus menuju untuk balik. Sempat singgah tengok street entertainment - The Rockafellas & refill air dulu. hehehehe sangat letih & sakit kaki tapi sangat seronok & berbaloi2..

p/s: Ade lagi ride yang belum try. Show pun ade terlepas so boleh datang lagi nih!! Untuk pemegang master card ade 20% diskaun from 1-Aug hingga 19-Nov. Tengoklah camne nanti..ehehehe...

huhu tak berani naik roller coster ni...

cawan berpusing yg fun!

luar kawasan human & cyclon roller coster yg sgt gerun

sci fi city

kat dataran street entertainment Madagascar & geng

the symbolic..

in the bus

the REAL bus stop

Lake of Dream

cak!

Hollywood street

gerai popcorn yg cantek..

auwwww...

the crown fountain in front of Far Far Away Castle

the BEST 4D show.. 

pewittttt

Revenge of the Mummy


2 ulasan:

d_LA berkata...

wahhhh...mmg x benti ni nak jln..best2..

ain zuraini berkata...

hehehehe mmg suka berjalan.. :-)