Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

klik sini..

Isnin, 4 Julai 2011

Singapore Trip - Day 2 USS - Kallang MRT - Fragrance Sapphire Hotel Geylang

Salam semua....
Sambung lagi Day 2 yep...Disebabkan semuanya kepenatan, kami pun beransur pulang dengan menaiki bas RWS8 yang kami naik mase datang tu. Tanyelah tiket bas berapa kat driver bas, driver cakap tak payah bayar. free2..hoho baru tau..Walaupun terpakse berdiri dari USS ke Vivo City shopping mall (dengan jalan jem nye coz visitors & workers sume berebut nak kuar) kami tetap rela dalam terpakse..ekekeke...

Actually dekat je USS & Vivo City tu. So, sampai situ kami terus naik MRT ke stesen Kallang. S$8.10 (including S$3 deposit for card untuk 3 pax) yang kami redeem setelah sampai di stesen Kallang. Sampai je dah terpinga-pinga lagi arah mana nak ke hotel. Tengok map tak paham. Last2 tanye orang sekitar MRT tu. Orang tu pun tak sure tapi dia cakap hotel banyak di bahagian depan sana (tunjuk arah seberang jalan). So kami pun dengan selamber je main redah jek. Lalu 1 restoran cina & kami tanye lagi sorang pompuan cina di mana Lorong 10 Geylang. Saya tanye in english tapi dia jawab in Malay..ahahaha..

Setelah mendapat guidelines yang agak samar kami pun teruskan perjalanan ikut shortcut sume. huhu dahle sakit kaki pastu kena menapak dalam 15minit gak arr dengan backpack tu perghhhhhh gile kentanggg!!! Saya rase kalu naik bas lagi bagus coz bus stop dekat je dengan hotel (lorong 8). huhuhuhuhu....tapi hubby nak naik MRT kite ikut jela..lagipun naik bas kena tukar2 bas lak leceh..MRT walaupun interchange tapi senang je tak payah keluar masuk bangunan (memang leh puji sistem MRT-LRT diorang ni).

Akhirnya kami sampai ke hotel yang telah di booked. Saya serahkan printout baucer & serahkan sume passport untuk kemasukan data kami di kaunter depan. Kejap je terus dapat kunci & staff inform tingkat 5. Saya sempat bertanya di mana nak cari restoran halal sekitar hotel & staff jawab lorong 12 ade restoran mamak (hotel lorong 10 so lorong sebelah jek - lorong genap sederet hotel & lorong ganjil di bertentangan jalan besar). Sampai bilik sume flat especially adik saya coz dia memang tak suka berjalan banyak hehehe.. Disebabkan hubby lapar & hampir gastrik (kena makan nasi cepat sebelum sakit kepala datang) so kami mandi & bersiap2 untuk pegi dinner. Saya hanya tapaukan untuk adik sebab dia dah tak larat nak jalan :-). Tak boleh pegi backpackers travel ni...ehehehe...Selepas dinner masing2 mengurut kaki di bilik. Nasib baik adik ade bawa minyak Mestika, barulah lega kaki bila bangun tido keesokan harinya....

p/s: Rase cam nak kena asingkan review pasal restoran & makanan kat Spore jep coz karangan panjang sangat..ekekeke...

MRT ticket machine :-)

ahah!

the only halal restaurant @ Lorong 12 Geylang

hubby & me..

bilik 503 tingkat 5

check-out sudaahhh

hotel front view

@ MRT station going to hotel from USS

flat screen tv in room

dressing table with coffee making facilities..

the toilet..

the family room: queen + single bed

2 ulasan:

d_LA berkata...

gay world hotel??sabo jelah..haha

ain zuraini berkata...

haha kebetulan ternmpak mase menapak ke mrt station..ekekeke