Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

klik sini..

Sabtu, 9 Julai 2011

Singapore Trip - Day 3 Raffles Place to Tanjong Pagar Railway Station

Salam semua....

Kite sambung lagi yep...ekekekeke...

Tambang mrt Raffles Place ke Tanjong Pagar ialah S$6.00 (including S$3 deposit yep. Semua tambang ialah untuk 3orang dewasa yep). Dari stesen tu kami tanyela kat kaunter camne nakpi stesen keretapi tanjong pagar tu. Nahhh...sekali dia bagi map direction siap tulis bas no. ape kena naik..Actually boleh gak jalan kaki (bak kata driver bus) tapi kami dah penat so naik jelah bas yek. Tunggu dalam 15minit gakle bas pon sampai. Tambang S$3.00 untuk 3 orang. Sekejap je dah sampai. Seberang jalan terus masuk Tanjong Pagar railway station. Kami mandi, solat & dinner kat situ....Mandi S$1.00 & toilet 20sen jek..Mase pagi sampai tengok untuk mandi 50sen jek. Tetibe malam tu lain plak regenya...

Disebabkan 26hb tu hari terakhir kantin stesen tu beroperasi maka kami makan special skit. Kami order tomyam seafood & butter prawn serta nasi untuk saya & hubby, adik pulak mee goreng (dia tak nak makan nasi, kenyang katanye) di Syamil Seafood. Sedap & berbaloi2....Fuhh punyela ramai orang kat stesen tu..ade yang penumpang keretapi & ade yang penduduk singapore sendiri yang ingin merakamkan detik2 terakhir bersama pengusaha2 kantin. Macam2 sesi bergambar & kantin tour pun ade...hehehe...Kebanyakan pengusaha akan berpindah ke Woodlands & ade juga yang ke JB Sentral. Selepas selesai makan kami pun berlegar2 di kawasan stesen untuk merakamkan detik2 terakhir kami berada di stesen tanjong pagar tu. Dengan kastam & imigresen pun ade orang amik gambar...Kami sempat grab cenderahati tshirt lengan 3 quarter 4 helai untuk saya, hubby & 2 orang adik saya...Walaupun agak mahal untuk tshirt biasa camtu (S$25) tapi kami tak kisahle....Buat kenang2an untuk trip kali ini..ehehehehe...Saya membodek untuk dapat free gift or diskaun finally dapat recycle beg yang diorang jual S$5. Oklah kan....cantekkkk....

Tepat pukul 10.30pm kami beratur di pintu berlepas untuk cek tiket train & passport oleh imigresen Malaysia. Bergambar lagi di sekitar kawasan stesen sebelun masuk ke kabin. Emm, mase ni lah agak bengang skit... Pelancong2 dari Sri L***A ni melepak anak beranak kat bed kitorang. Dahle bau semacam..huhuhuhu hubby bengang & tak suka la...Diorang tu sume dapat bed atas tu yang malas nak naik awal2 tu..huhuhu...Pastu dah nampak kitorang sampai elok lepak je lagi sampailah aku sound ni KAWASAN KAMI....Barulah nak blah....eeeeiiiiii.....kitorang kebas2 & duduk pastu hubby minta perfume adik sembur kawasan..aku & adik pun sama sembur gak...pastu hubby buka perfume baru ku itew tambah sembur lagi bed dia...sabar jelah.....paham2 jelah bau diorang ni macam mana kan...huhuhu...Dalam pukul 10.45pm berlepas & 11.30pm train berhenti sekejap nak tunggu selisih laluan dengan train lain...Pukul 12.00am baru bertolak balik & pukul 12.30am baru tiba di Woodlands untuk check-out passport. huhu ngantuk....Nasib baik sekejap je...Pukul 1am baru berlepas ke KL Sentral...Kami tiba di KL Sentral pukul 7am dengan selamatnya....THE END....

p/s: Jangan marah arrr entry panjang...ekekeke...

nampak tak org belakang kami tu?? diorang tu la meninggalkan bau itu..grrr

hide n seek!

the souvenirs

hahah...

cam model tanjong pgr ktm station la plak..

sempat bergambar lak...ekekeke

Tanjong Pagar Plaza

@ bus stop bertentangan dengan plaza tanjong

railway station from side view...

Appreciation for customer

our dinner @ tanjong pagar

tomyam seafood

mee goreng yang sangat sedap

butter prawn besshhhhh

hehehehe

tinggal kenangan...

emm malam ni dalam majalah 3 ade review pasal stesen ni...




3 ulasan:

d_LA berkata...

ouh...suka2 hati je ddk atas bed orang..bad betul!hehe..nak souvenir gakkkk...

d_LA berkata...

eh, lupa, cantik header baru..wewitttt

ain zuraini berkata...

huhu tuela pasal....
hehehe tunggu cik dla turun kl ler..

hohoh tq2...banner tanpa edit tu...resize jek...wakakaka....