Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

klik sini..

Khamis, 7 Julai 2011

Singapore Trip - Day 3 Hotel - Orchard road - Raffles Place

Salam semua..
Nampak gayanya entry Spore ni ade banyak part la yek...emmmm kawan2 sudi bace ke?? :-)

Ok, pagi tu hanya hubby je yang pegi breakfast. Saya & adik tunggu di hotel saje. Malas nak menapak. Siap2 order nasi lemak lauk telur mata. Sekali hubby balik bawa tosai je. Takde nasi lemak plak pepagi (tapi malam ade huhuhuh). Selepas breakfast semua kami sambung urut kaki lagi (sabar jelah). Thai massage ade berdekatan tapi tak nak la...ekekeke...Lepastu kami hanya bermalas-malasan di dalam bilik sebelum check-out. Dalam pukul 10.30am kami dah bersiap-siap kemas semua untuk check-out. Dalam pukul 11.15am keluar bilik and 11.30am kami selesai check-out (hanya pulang kunci sahaja - kemudahan guna agoda.com tapi ade setengah hotel still require deposit tapi hotel ni tak).Snap gambar depan hotel jap sebelum menapak ke MRT stesen. Sebenarnye hubby terpecahkan 1 mug, nasib baik diorang tak wat spot check dulu sblm kitorang check-out..selamaaaaatttt!! Kalau tidak S$20 terbang wooooo....

Destinasi pertama untuk last day ialah Orchard road (shopping time!!). Tambang MRT S$6.60 (including S$3 deposit bile refund kat stesen Orchard). Kami masuk dari lorong bawah tanah jalan je ikut signboard..masuk ION, Wisma Atria, Takashimaya window shopping dulu sambil cari tempat makan. Semuanya ade jalan kat bawah tu (connection). Masuk Guess (hubby berkenan 1 jeans & harga lbh krg KL le kalu time sale), Levi's dan banyak arrr kitorang window shopping je coz perut lapar nak survey pun tak berapa nak semangat. Last2 kitorang keluar dari bangunan Takashimaya coz nak tengok luaran camne kan. Nampak 1 food court kat Level 4. Kitorang pegila survey tapi hubby tak lalu plak nak makan kat situ coz halal & non-halal mix 1 level kan. Last2 kitorang keluar seberang jalan untuk masuk Lucky Plaza. Saya survey kat situlah tempat kalau nak cari souvenir singapore yang murah2.

On the way masuk tu saya nampak signboard restoran ayam penyet la, surabaya la, indonesia la. Saya pun bertanya pada security guard kat mane restoran ayam penyet coz masuk2 tu tak nampak. Dia pun bagi direction. Sambil menuju restoran hubby sempat lagi survey kedai jam. Sampai restoran Ayam Penyet Ria kami pun order la udang penyet & ayam penyet, otak2, sup asam (ala2 tomyam tapi sayur jek) & ais bubur kacang. Rase sama je macam restoran ayam penyet dekat rumah saya so boleh terima la..Lama juga lepak kat situ coz penat jalan bawa backpack kan (tak tau nak letak kat mane beg tu tak jumpe tempat/loker so pikul je la....huhuu).

Selesai makan kami terus mencari souvenir untuk family & kawan rapat. Kemudian terus ke Tangs untuk survey perfume. Sebenarnye teringin Bvgleri (camne eja ntah) tapi takde offer la plak. Last2 beli je la CK blossom tercayang hehe coz offer murah...100ml S$85. Kalu kat msia tu dah nk dkt RM300 @ lebih skit (kalu tak sale le). Try convert duit msia dah murah sangat terus grab jela...Then usha2 hadiah untuk anak buah plak takde yang berkenan @ mahal so tak jadilah..ahahah budget travelling kan...

Last2 terus ke mrt station untuk ke Raffles Place nak tangkap gambar dengan The Merlion, Esplanade, Singapore Flyer, Marina Bay & ape ntah lagi satu bentuk yang unik tu..ehehehe..Sampai kat Raffles Place keluar dari stesen mrt dah tak tau arah mane nak ke The Merlion tu. Dalam 10 minit gakle dok usha map yang besar tapi tak paham tue. Lupe nak guna gps kat hp padahal penat2 download. kekeke..Nasib baik terjumpe pakcik yang keje hotel berdekatan pelagi tanyela..dahle salah sebut. Tanye dia camne nak pegi The Merlion (sebut follow ejaan). Sekali pakcik tu betulkan daa The Mer-Lion la...ahahahahaha...Rupe2nya kena seberang jalan & jalan straight je ke depan tu...wakakaka....Sesampai dekat dengan The Merlion tu apelagi sesi bergambor sampai lebam la...wakakaka...Ramai sangat orang so hampir sume gambar pun ade termasuk gambar orang lain..hentam saje lah labu...Lepak jap amik angin laut (ke sungai?? entahle labu) terus menapak balik ke mrt station nak ke Tanjong Pagar.

p/s: Sakitnye kaki...hadoiiiiiii.....

for me :-)

wisma atria

Tang Plaza

Lucky Plaza

Ayam Penyet Ria

udang & ayam penyet

me & adik

ais bubur kacang hijau

otak-otak & kuah kacang

seniman jalanan

lepak jap lepas banyak berjalan

hehehee

me & hubby

arc @ roundabout in front raffles place mrt station

one fullerton

Singapore symbolic

auuww romantica de amour

:-)

only with the signboard..no time to go there..





2 ulasan:

d_LA berkata...

mane ole2 tuk dla?
gmbr mknn mesti ade kan..
pasni plan nk gi mane lak??
best rrr dpt suami yg suke jln2 ni..

ain zuraini berkata...

almk ole2 tertinggal kat lucky plaza la :-). gmbr makanan wajib..emm dla thn dpn winter sonata jommmmmm!! hehe kalu dia tak suka jln2 kena tinggal la..ahahaha