Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

klik sini..

Jumaat, 18 Februari 2011

Nasi..nasi..nasi....

Salam semua...
Semua dh makan malam?? Saya blm lg...

Harini nak citer skit psl nasi ni. Saya slh seorang yg suka makan nasi. Byk lak tuh. Kadang2 mkn 1x sehari, kadang2 2x & 3x pun selalu gak dulu..huhuhuhu...Hubby saya pun sama. ngeeee :-) Kalu tak makan nasi nnt dia gastrik, lepastu sakit kepala. So, pagi nasi tengahari nasi & malam pun nasi...sbr jela...Saya lak dlm proses nak kurangkan mkn nasi coz badan sudah semakin comei. ngeee...

Kalau hari bekerja, saya akan makan nasi pagi2 bile sampai ofis @ pukul 10am @ time lunch. So di antara waktu mkn nasi tu saya makanla kuih, roti @ biskut. Emm, balik rumah beli pisang goreng utk minum petang sementara nak masak dinner. Kalu lapar sgt saya terus makan tanpa hubby, kalu tidak, saya akan tunggu la makan sama2 dengan hubby.

Kalau weekend kdg2 parah sampai 3x "termakan" nasi..hehehehe. Pagi2 nasi kerabu, nasi berlauk @ nasi lemak, pastu tghri mkn nasi campur lak. Malam makan nasi lagi.huahuahua....nasi oh nasi nape la ko sedap sgt sampai jadi makanan feberet aku..kekeke...

Arini saya "termakan" 2x nasi. Pagi2 mkn nasi lemak coz malas nak kuar lunch. Tetibe time lunch member ajak makan automatik jadi lapar..makan nasi kandar plak. Nasi penuh lak tu licinnn...ish ish ish dh lame tak timbang ni. Brp kg la agaknye. Br pose 2 hari rase cincin longgar karang ketat balik parah...huhuhu..

p/s: Esk pg makan roti jela memandangkan en hubby keje & saya malas nak turun ke kedai bawah. Umah tinggi la katakan..arini berjaya jimat tol RM1.10 ..yeay!!

<Dinner saya mlm ni bihun grg + roti hotdog total RM2.00 saje>


< akhirnye dpt gak kalendar meja thn ni>


4 ulasan:

Fariross berkata...

hahaa... saya laa racun suh makan la, makan laa... kakakaka...

ain zuraini berkata...

hahahaha peracun minda nie..hehehe

d_LA berkata...

kite geng..sehari wajib mkn nasi..x boleh x..mesti pnyeee !!!

ain zuraini berkata...

ehehee mcm mane nak kurus nie...hehehe