Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

klik sini..

Khamis, 17 Februari 2011

Tol ohh tol.....

Salam semua....
Mlm ni br saya berkesempatan mengupdate blog.. ngeee :-) BB pun tahap siput sekarang ni, gara2 terlalu excited di bulan pertama menggunakan servis BB ini..huhuhu..

Emm, ketika mendengar berita Buletin Utama sebentar td, saya terus tersenyum riang (sila bayangkan nmpk sume gigi yek). Perdana Menteri kita mengumumkan penurunan harga tol NPE Taman Medan dr RM1.60 ke RM1.00. yeayyyyyyy......akhirnye...

Kalau semua nak tahu, saya ni pengguna setia Tol NPE, Tol Batu 3 & Tol Bandar Tasik Permaisuri. Banyak tak tol kawan2?? Huhuhu setiap hari bekerja & kadang2 ketika ke rumah parents mmg saya akn melalui Tol NPE ini. Walaupun agak membebankan, tp saya lbh selesa kerana jalan yg tidak sesak & agak lengang. Boleh la saya merempit di jalanan.huahuahua...sila jgn saman saya ye en polisi...

Sila ambil kalkulator yek kawan2. Tetiba wat pengiraan matematik la plak. Emm, pegi keje lalu 2 tol NPE (RM3.20) & 1 tol Batu 3(RM1.10). Balik pula lalu 2 tol NPE (RM3.20) & 1 tol Bandar Tasik Permaisuri (RM0.50). Setelah penurunan harga, saya akan jimat RM0.60 semasa pergi kerja & balik still sama coz saya akan lalu Tol NPE PJS2.

So, start esk, saya akan cuba menjimatkan semaximum mungkin belanja tol ini. Sebagai permulaan, saya akan jimat 60sen utk Tol NPE Taman Medan & cuba jimat 50sen Tol Bandar Tasik Permaisuri (boleh lalu jln yg tak kena tol cume mls nak u-turn jek). Doakan saya berjaya ya kawan2. :-)

p/s: Kalau nakpi umah parents pun kalau boleh nak guna jln yg tak kena tol lah...leh tambah jimatttt...


< antara yg menarik sepanjang tol NPE. Sumber: SINI >


2 ulasan:

d_LA berkata...

naseb bek tmpt dla xde tol..hehe..tahniah, byk leh jimat tu..BB dla pun siput gak..kene laju2 serang ni sementara msh kat opis..hehe

ain zuraini berkata...

wah,jimat duit gaji dla yek, leh wat pi jenjalan...hehehe...
tuela, bw sms dia opis...ssyyyyhhh senyap2..ekekeke