Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

klik sini..

Selasa, 22 Mac 2011

Di pagi yang dingin....

Salam semua...
Dah sarapan pagi?? Saya tengah sarapan sambil mengadap pc ni..Pagi-pagi lagi dah hujan di KL & Shah Alam. Sejuk, nyaman, dingin.fuhh sedapnye kalu baring lagi ni..ehehehe tapi arini kena kerja daa.. Minggu lepas dah banyak hari ambil cuti nie..ehehehehe...

Arini nak cerita ape ek?? Tetibe mati kutu lak, idea tidak datang. Ade beberapa review yang saya nak buat tapi belum berkesempatan. Emm, arini nak wat summary la pasal trip Langkawi. Kawan-kawan sila jangan buhsan yek. Kalu buhsan, please skip this entry ok. hehehehe...

10 Kali pertama saya .......<tiru macam irin la plak, sorry yek>
1) Menjejakkan kaki ke Langkawi menaiki kapal terbang.
2) Tinggal di hotel Aseania Resort.
3) Melawat Laman Padi.
4) Menaiki cable car.
5) Mendaki Telaga Tujuh.
6) Singgah di Kg. Buku & Hutan Lipur Lubuk Semilang.
7) Melawat Oriental Village
8) Kenal & makan ikan grut bakar.
9) Berjalan di atas sky bridge (view deck) walaupun jalan sorang2 & amik gambar sorang2. huhuhu...
10) hehehe 1st time sewa kete & jumpe Buraq Oil Petrol Station di sana..

Overall review: -
1. hotel: sangat best, pool & slides sangat best, buffet breakfast so-so jela, bilik luas & selesa, servis ok.
2. kereta sewa: Ok, berpatutan & yang penting jimat MINYAK!!
3. lawatan sambil belajar: ekekeke semua pun ok tapi takdela ape sangat pun, kali kedua datang kan..
4. makan: sangat sedap SOTONG & IKAN GRUT bakar..lain kali pegi mesti cari..
5. entrance fees & cenderahati: emm, semua memuaskan kecuali underwaterworld mahal & takde ape sangat pun tapi 1st time masuk okla. Cenderahati standard harga RM35 untuk gambar, kami tak beli pun. Just beli fridge magnet je RM10, jadila...best juga pandang peti ais teringat langkawi.

p/s: Lepas ni kalu nak pi Langkawi lagi nak lepak kat hotel Aseania & makan seafood jek, semua tempat sudah pegi jenjalan, adela 2-3 tempat lagi untuk dilawati..ekekekeke...


< the airport >

< the hotel pool yang sangat best >

< the bridge yang sangat best tapi agak menggerunkan >

< the cable car - huhu deck atas sekali tempat tinjau tu tak naik. Ade can pegi lagi ni :-) >

< Laman Padi >

Sumber dicilok di SINI


2 ulasan:

d_LA berkata...

serius rindu kat langkawi..huhu...

ain zuraini berkata...

hehe takpe, nnt lepaskan la rindu..bulan bape nak pegi tuh, 6 yek??