Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

klik sini..

Ahad, 27 Mac 2011

Jalan-jalan cari pasal..GRRRR!!

Salam semua..
Pagi hari minggu dapat makan nasi lemak mama bestnye!! hehehe nasi lemak lauk sambal sotong & udang. perghh!! Memang terbaekkk..terima kasih mama.

Emm, semalam saya & hubby plan nak tengok wayang & makan-makan sempena besday hubby tu, tapi survey movie sume pun agak tak menarik. So kami cancelled plan tengok wayang. Untuk makan-makan lak, tak tahu nak makan kat mane yang best. Saya cadang nak pegi Tony Roma's The Gardens tapi mase keluar rumah tu dah pukul 9.00, call restoran cakap last amik walk-in customer pukul 9.40pm, tak jadi la coz nanti kena makan tergesa-gesa plak. Saya pun cadang Restoran Intai-intai, selalu dengar & bace tapi tak penah try. Kami tiba di restoran pukul 10.00pm setelah terlepas signboard restoran tu (sape suh letak depan sangat, patutnye letak kat simpang nak masuk tu, dah kami kena u-turn balik.. huhuhu). Mase kami sampai orang masih ramai tapi masih ade tempat kosong. Owner tanya kami samada kami sanggup tak, nak tunggu makanan sampai dalam setengah jam sebab mase tu ade 3-4 meja yang belum dapat makanan. Hubby cakap OK je coz malas nak pegi tempat lain kena menunggu lagi. Masa kami nak order panggil staf tak datang-datang. Setengah jam kami duduk kat meja tunggu nak order, sabar jelah. Pukul 10.30pm baru kami dapat order ikan siakap 3 rase, tomyam poh tek seafood, kailan goreng & sotong goreng bersalut, teh o panas & Petari (pegaga, apple & kasturi).

Dalam pukul 10.50pm ikan & kailan sampai, lepastu tomyam plak sampai. Kami start makan sambil tunggu sotong bersalut tepung. Saya pandang-pandang belakang. Eh, tak sampai-sampai sotong aku ni. Nasi & lauk-lauk lain dah nak abis. Hubby cakap biar jelah, maybe tak buat @ hantar salah meja. huhuhu tak dapek den nak meraso..Nasib baiklah sambil menunggu staf datang amik order, tunggu makanan & sambil makan kami dihidangkan dengan persembahan nyanyian secara live. So enjoy juga la sambil duduk di tepi kolam ikan menikmati pemandangan & gelagat orang. hehehe..Seminggu sekali je ade persembahan tu. Overall, food so-so la. Servis sangat kureng, tapi caj servis dalam bil. huhuhu..Maybe 1st & last time pegi situ kot.

p/s: Sape-sape tau ade tempat makan best-best jangan lupe share dengan saya yek!! Jom layan gambar.

< aksi kami mase kelaparan & kekenyangan :-) >

< the foods & restaurant >



2 ulasan:

d_LA berkata...

isy..isy..mkn aje...

ain zuraini berkata...

ahahaha itu mmg hobi kami..wakaka..